duminică, 1 martie 2015

Supa de salata verde



Este deja primavara, toata lumea vrea sa manance verdeturi, crude sau preparate.....deja este timpul. Exista foarte multe retete pentru supa de salata verde, am testat mai multe si am ramas la una singura, aceasta pe care o fac mereu. 
Asadar, o ceapa alba, taiata marunt  se caleste (mai bine zis incalzeste ) intr-o lingura de ulei. Peste ceapa se pune salata, spalata si rupta in bucati, se amesteca pana ce salata de inmoaie  si scade in volum. Atunci se pune sare,o lingura de legume uscate si macinate,  putin piper si 2 cani de apa. Se lasa la fiert cam 10 minute, dupa care  se slobozesc in supa cateva oua (de regula pun  cate 2 oua pentru fiecare)  si  se mai lasa la fiert inca 5 minute. Intre timp,3 linguri pline cu smantana  fermentatata  se bat bine cu 1 ou, la care  se adauga vreo 3-4 catei de usturoi  maruntiti bine. Dam supa deoparte si, cu polonicul , punem zeama  clocotita peste smantana  cu usturoi, pana ce se infierbanta, amestecam continuu, ca sa se dilueze bine si apoi desertam totul in supa.Nu se mai fierbe.  
Supa se poate face si cu iaurt in loc de smantana, pentru cine este la dieta, este la fel de gustoasa , dar, mai putin grasa .

Este extraordinar de gustoasa  si binevenita in meniul nostru. 
Daca nu sunteti la dieta, nu uitati de balmos, merge de minune langa supa de salata. 

Un comentariu:

Adina spunea...

Mamaaa,ce pofta mi-ai facut !
Parca a si venit Pastele ! :)