duminică, 1 martie 2015

Supa de salata verde


Este deja primavara, toata lumea vrea sa manance verdeturi, crude sau preparate.....deja este timpul. Exista foarte multe retete pentru supa de salata verde, am testat mai multe si am ramas la una singura, aceasta pe care o fac mereu. 
Asadar, o ceapa alba, taiata marunt  se caleste (mai bine zis incalzeste ) intr-o lingura de ulei. Peste ceapa se pune salata, spalata si rupta in bucati, se amesteca pana ce salata de inmoaie  si scade in volum. Atunci se pune sare,o lingura de legume uscate si macinate,  putin piper si 2 cani de apa. Se lasa la fiert cam 10 minute, dupa care  se slobozesc in supa cateva oua (de regula pun  cate 2 oua pentru fiecare)  si  se mai lasa la fiert inca 5 minute. Intre timp, vreo 3-4 catei de usturoi  se maruntesc bine, si se adauga intr-un iaurt  dietetic  (asta inseamna destul de acru ) , si apoi se bate totul  cu  2 linguri de apa rece . Dam supa deoparte si, cu polonicul , punem zeama  clocotita peste iaurtul amestecat cu usturoi, pana ce se infierbanta, apoi desertam totul in supa. 
Este extraordinar de gustoasa, are oua incorporate, este dietetica si binevenita in meniul nostru. 
Daca nu sunteti la dieta, nu uitati de balmos, merge de minune langa supa de salata. 

Un comentariu:

Adina spunea...

Mamaaa,ce pofta mi-ai facut !
Parca a si venit Pastele ! :)