marți, 27 mai 2014

Gulas de primavara cu cartofi noi

Pentru ca , de pe tarabe, cartofii noi iti fac cu ochiul si pentru ca afara a fost o vreme exceptionala,numai buna de facut foc in soba,  un gulas de primavara, cu de toate in el, a fost binevenit !
Asadar, ca sa fie gustul gust, am pus, pulpe inferioare de pui,  carnati  de porc picanti si scaricica afumata 
iar slanina a fost la loc de cinste , taiata marunt, pusa in cratita de inox cu fund dublu
cat sa lase un pic de grasime ca sa se poata cali ceapa rosie 

iar zarzavatul (adica rosii, ardei, gogosari, morcov si patrunjel )l-am spalat un pic  de sare, sub jetul de apa rece 
Ordinea a fost asa : slanina infierbantata, ceapa rosie taiata pusa peste ea, apoi carnatii si scaricica, pulpele  si la urma zarzavatul. Peste toate acestea, o mana zdravana de ceapa verde si de usturoi verde taiat  marunt, sare, piper, chili, turmeric si foi de dafin. Apoi, apa cat sa acopere tot continutul si , foc de lemne  aprig, cat incape, pana ce carnea este fiarta. Apoi, cartofii taiati cubulete se pun peste amestec si  se lasa la fiert la foc iute, ca sa se sfarame. 
Cand totul este gata, se da deoparte si se arunca peste mancare un manunchi  bun de patrunjel verde taiat, ca sa se aromeze, se acopera si se lasa asa pret de 15 minute, sa se hodineasca. 
Garnitura i-a fost o salata de varza verde, cruda si zemoasa, amestecata cu felii de rosii taiate subtiri. 
Concluzia? macar o data pe an se face mancarea asta, ca este prea buna si prea tentanta ........
Sa poftiti la o portie !!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

pulpele cand se pun?

Daniela spunea...

Am adaugat, pulpele se pun odata cu toata carnea, ca sa isi ia gust una de la alta.