sâmbătă, 29 iunie 2013

Meniu pentru zi de sarbatoare

Azi, zi de sarbatoare si de relaxare :
  •  frigarui din piept de pui cu legume la gratar 









  • crap si scrumbie la gratar 

si de restul, admiratul gradinii :
  • zorele
  •  carciumarese 

  •  craite
  •  crini imperiali 




  •  rosii cherry la ghiveci 






  •  panselutele s-au voinicit langa craite 


  •  piticul adus de copii si paznicul stratului de flori


  •  cercelusii  
  •  jardinierele pline cu petunii, salvie, busuic si craite









si gata ziua de sarbatoare , maine mai hodinim o data !

Pulpe de pui cu ciuperci - varianta dietetica

Aceasta este o mancare extrem de  gustoasa si buna !

Pulpele de pui , fara piele si grasime, au fost puse in tigaia antiaderenta incinsa si lasate pana ce prin crusta aurie 

Apoi, peste ele se pun 2 cepe tocate marunt
si se invarteste de 2 ori, sa se incalzeasca si ceapa , dupa care se pun vreo trei morcovi si un patrunjel radacina , totul taiat marunt 
si, la urma un ardei gras  rosu tocat marunt 
Se toarna o cana de apa, se potriveste de sare, piper, ardei iute, se pun si 2 foi de dafin  si se lasa sa dea un clocot.
Cam  jumatate de kilogram de ciuperci se taie felii si se pun peste tot amestecul si se fierbe cam jumatate de ora, la foc mic, ca sa scada lichidul. 

Daca nu as fi fost la dieta, as fi pus  alaturi niste mamaliguta sau niste orez dar, cum nu e cazul, am mancat foarte bine si fara aceste garnituri.
A iesit o mancarica  foarte, foarte buna ! Pentru cei care tin regimul Dukan, este ideala pentru zilele de PL.

vineri, 21 iunie 2013

Pastrama de pui - varianta dietetica


Aceasta reteta nu imi apartine,reteta originala, dupa care m-am inspirat este aici 

Pentru ca  de 79 de zile sunt la regim  si mananc  dietetic, gatesc mult si trebuie sa ma inspir de  pe unde pot. Functioneaza bine dieta, am reusit sa dau jos aproape 15 kg,mancand astfel de bunatati. 
Asadar, ingredientele de care ai nevoie  sunt :
  • piept de pui dezosat (eu fac 3 sau 4  deodata) 
  • 1 lingurita de sare 
  • 2 frunze de dafin 
  • 300 ml de apa 
  • piper negru boabe 
Din toate acestea se face un amestec si se pune in el pieptul de pui  , se acopera si se da la rece pentru 24 de ore. 
Cel de-al doilea amestec, folosit dupa cele 24  de ore, este facut din : 
  • 3 linguri sos de soia light
  • 1 lingura de indulcitor pudra  Clio (sau zahar, pentru cine nu tine dieta ) 
  • 1 lingurita cu boia de ardei dulce amestecata cu iute 
  • 1 lingurita de piper macinat 
In acest sos  punem  pieptul de pui (spalat si  uscat usor cu un prosop de hartie absorbant )  pentru inca  12 ore . 
Dupa ce timpul s-a scurs, se scoate pieptul, se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie, formandu-se rulade micute, se pun in tava,(in tava am pus silicon usor ridicat pe laterale, sosul format ramane acolo si nu se arde deloc )  la cuptor, pentru circa 45 de minute ( in primele 20 tava se acopera cu folie ) .



Este un inlocuitor exceptional al mezelurilor din pravalie , este foarte gustoasa  si are o textura minunata . 
Pe acelasi model am facut si din piept de curcan, a iesit la fel de buna si de minunata !